Pages

Wednesday, 30 March 2011

Dunia oh Dunia

salam semua. fuh hari yang sangat panas. malam tadi sikit pun aku tak sentuh selimut aku yang gebu gebi macam pipi zizie ezette tu. mesia so hot ! yela maybe sebab aku duk kat Greenland lame sangat kot dulu, tu yang tak biase tu. omigodd how hot ! ok aku tipu je. aku naik kapatebang pon tak pernah lagik. hehe. aku dengar lagu baru harini. aku rase cam best je. so nak share dengan korang. aku rase macam suweet je lagu ni taw. paling aku suke bile tang 'i am straw and u are my berry'. korang layan la yeh.


video



haa dah tengok dah? suke tak? tak suke? cam hampeh? nak kene sekeh? ahh dulik ape aku korang suke ke tak. hehe janji aku update page aku. hehe


AISA: harini baru aku tau yang aku ni adalah pengular bertauliah. hehe. haih.... boringnye tade keje nak dibuat. ok aku tipu lagi.





Tuesday, 29 March 2011

Kerja Kerja !


MARI BEKERJAAA !!






salam. hai semua. waduh lame nye aku tak update. bukan ape, banyak keje. ok tipu je. hehe.. sejak aku dah tak pakai berukband ni, aku boleh online time keje je. maka mengular jela aku. sila jangan report bos saye. keh keh keh.




belakang tu bilik bos. ade bran? heh heh



okeh. harini aku dilanda migrain teruk sebenarnye. telan ektipas 2 bijik pun belom cukup nk redakan denyut kat kepale ni. kalau boleh tanggalkan kejap kepale ni letak tepi sampai die baik, ok jugak kot. tapi nasib baik tak boleh. kalau tak, kompom kosong UTM ni sume lari lintang pukang tengok aku takdak kepale jalan beli nasik lemak same teh ais kat kafe ek. keh keh keh.





takottt !



ibarat macam tak dapat kepsi, dapat bau die pun jadikla. ape aku merepek.. ah lantakla. jadi aku pun dengan releknye kat opis ni tengok bukak youtube dan carik video klip ape yang best dan buleh release sakit kepale aku ni. yela ketawa tu kan salah satu cara tuk kasi kurangkan ketegangan saraf kat kepale tu yang boleh wat jadi sakit kepale. hehe mane tak tegang, dok melayan cite korea tak hingat nak tido malam tadi.. keh keh keh.. apepun, cari punye cari punye carik, aku tjumpe video budak kecik ketawe kekek kekek koyak kertas. kemain suke die. haha suke dengar die gelak sampai tegolek2 tak dapat nak bangun. kalo aku jumpe budak tu aku sekeh2 die sebab klaka sangat ketawe kekek kekek gitu. aku try tiru tapi terpaksa lupekan je hasrat tu sebab yang kuar cume suare merdu siti nurhaliza bukan suare baby. ok tipu.




video



keh keh keh.. klaka nak mamp aku dengar die gelak. dalang sebalik tabir sume ni bapak die pulak tu. tapi aku tak sure la ape motif bapak die ajar anak die koyak2 ketas gitu. agaknye salah satu cara nak protes kat bini die agaknye. 'ha belila lagi majalah mangge tu. kite bako je nak, kite bakor'.. keh keh keh ok dialog takde kene mengena video.



AISA: kan best kalo aku leh koyak2 surat yang mlambak2 atas meja ni lepastu gelak golek2 gitu. kan?





Thursday, 24 March 2011

Ana Banyak Fining Lah !


pic: eceh.. cam gewdikk jek pic ni? kih hi hiiiiiee......................

salam semua. ape kabo harini. aku? hmm.. aku harini pagi2 lagi sudah agak teruji jiwa raga. semuanya gara2 mate penggaris @ eye liner aku mencocok mate aku. waduh ! tengah syok2 aku melarik kat alis mate kiri ala2 tengah buat graf ogif macam time blaja matematik moden form 5 dulu, tak semena-mena tangan aku ter'pengka' dan zzasssss, tecocok mate weh ! maka ter 'MIIIAAWWWWW!' lah jugak aku depan cermin. keh keh keh...


okeh, baik, ye, etc... ape yang aku pening2 kan harini tu ye? haa tula tu nak cite ni. kalo kawan2 aku ade depan mate ni mesti dorang akan cakap kat aku 'cer cite, cer cite'.. haih, sumenye dah terpengaruh dengan movie Hantu Kak Limah Balik Umah ! wadafish.. haha. ok aku sebenarnye pening tentang macamane nak kasi upgrade blog aku nih. well, pada aku blog bukan lah diari. bukan tempat aku wat pantun seloka, puisi2 sadis mahupun wat karangan sastera Merong Mahawangsa ! nehi. hehehe... BLOG for me adalah tempat untuk aku kongsi ape yang aku rase best nak dikongsi.


semalam puas aku blogwalking kat page2 blogger dan rata2 nye dorang semue memiliki blog yang superb ! gerun dan terpesona jugak aku tengok page dorang ni. sebab ape aku kate gerun? sebab usaha dorang dalam menaikkan seri blog dorang memang mabeles weh, mabeless ! siap ade font yang cantik2, bukan tu je, siap leh tebalik2 plak font dorang tuh ! waduh2.. selain tu jugak dorang jugak pandai letak gamba2 yang menarik, pelik pun ade, gaya penceritaan yang mantop, layout yang tak jemu mate mandang dan macam2 lagi lah ! dua hari dua malam pun tak habis nak cerita kat sini tentang ke'mantopan' blog dorang tu. haihh.....


selain tu, aku jugak agak jeles dengan ke'terer'an dorang mengaplikasikan photoshop, jquery, coding dan ape kebende alah lain2 tu ! sumpa aku jeles weh. lagi wat aku jeles, ade plak blogger yang muke dah macam model antarabangse weh. peh ! kalo tak caye cube klik kat link2 aku bagi kat bawah ni nanti. contoh blogger2 yang aplikasi sume benda canggih2 tu macam : 'zackzukhairi', 'melromeo', 'farah liyana' and ramai lagi lah ! haih...aku try banyak kali dah kopipes font-font yang cantik dan bizzare kt html cam dorang tu, wat tapi tak menjadik. akhirnye aku pasrah... belajar takdak guru memang hasilnye tak berape nak memberangsangkan. tapi takpe, kalau tak dapat buat same macam ape yang dorang buat tu, at least dapat sipi sipi pun ok jugak kn. keh keh keh.. oh kamon farhana, usaha tangga kejayaan ! oyeah.


so korang2 semua, buat masa dan ketika ni, inilah dulu fesyen blog aku, okeh? mungkin akan boring siket (jangan boring ok, tolong) tapi aku akan try upgradekan lagi page aku. hope korang akan terus lawat blog aku ni.



ASAI: aku serius ni weh pasal photoshop2 bagai ni. cume takde tok guru je. haih......

Wednesday, 23 March 2011

Siapekah Artis Menyeksi itu?




kih kih kih.. saje je aku wat title gitu. Kasi korang bedebar-debar dan teros klik tanpa melihat kiri kanan dengan harapan akan kuarla muke fasha sendat ke tak pun si rositan che wan dengan fesyen2 haramjadah sume tu.. heheheh. ampun. okeh harini bermulelah hidup aku dengan membawak satu lagi tambahan umor.. ye ! semalam adalah harijadi aku yang ke 14 ( + 10 ) ! yahoo dan alhamdulillah panjang umor aku lagi. tapi tulah, kalau korang perasan bile makin meningkat umor ni, makin tak meriah je bile sambot harijadi kan. kalo kate niat nak dapat hadiah dari kawan-kawan macam time2 sekolah dulu memang sila jaohkan la dari lubuk hati. silap-silap dapat kutuk dari diorang adela. 'ko dah tua' la, 'muke ko dah makin bekedut' la.. tp yang paling sentap diorang bagi, 'bile nk kawen? lambat2 tak laku weh', grrr.. kalo labur barang seratus dua belanje kek secret recepi tambah lg dengan paket urutan kt spa de jugak bagusnye. barulah namenye kawan sampai mati. hahak ! sape2 yang ade pesbuk pulak mulela berhidung tinggi sebab notification die penoh beb haritu ! haha. haritu jela. hari lain jangan harapla. harapkan si Amat Jendol Jambu (encik pakwe) bagi komen ntahapehape je yang korang sendiri je paham dan sengih sorang2. kui kui kui..

kalo aku pulak, semalam adalah hari yang kalau boleh tak de pun tak pe. hah? waduyumin? heheh.. malam 21hb 3 aku tido, kalo boleh aku nk pagi nye bile celik2 je, aik? dah 23hb 3 ! haha.. sebab ape? aku pun tak pastila ape sebab musababababnye. mungkin sebab tahun- tahun kebelakangan ni banyak sangat dugaan menimpa hidup aku sampai ade waktu aku rase macam dah tak de sinar hidop dh. tapi nasib baik ade lagi iman kt dada ni. so bila ditimpa dugaan gitu dan tak de sape aku nk sandarkan kejap bahu yang lenguh tampung kesedihan ni, at least aku masih ade ALLAH. kan? harap korang pun macamtu lah ye. cewah aku bemotivasi plak. keh keh keh.. tapi alang-alang dah kate befday nikan, aku pun same macam orang lain jugaklah.. ade 'wishlist'. ngeh ngeh ngeh.. nak tau ape bende yang aku wish? haaaa jom2
1) korang bagi aku sorang rm100. ala-ala duit raye la
2) korang hadiahkan aku jam tangan polo dano satu. Polo ok bukan Apolo 3) teddy bear besor gebu warne cream yang kalo tekan perot die ade bunyik ' i love yuh !'.. kikiki gadis nye aku.

4) bunge ros merah dari pakwe [fufufu (^.*) ]. lepastu hadiahkan aku cincin berlian habib juwel sambil kate "will u merry me n be mine for the rest of my life sayang?"... pUUUlaamakk time tu jugak aku suh die masok minang. ki ki ki.. "opkos daling" aku jawab. empat je sudahla kan. tu pun macam hampir tak tercapai akalmu je.. haha. tapi tu sume angan2 je. kalo dapat alhamdulillah rezeki. kalo tak dapat sebijik macam tu, dapat kad wish selamat hari lahir ataupun sms pn kire ok dh. betol dak. wish kt fb pn ok la dari tak de langsung. (bunyi kecewa). pade kawan2 yang tak lupe befday aku dan wish semalam, terima kasih banyak2 dari aku. korang sikit sebanyak dah bawak senyum dalam hari aku semalam. bukan senang wo senyum dalam sengsara ni. keh keh keh.




AISA: tadi ex-office mate aku mesej. kate die 'woi, semalam kate nak call, sampai pagi aku tunggu hape pun tak dak. cet ! kate freecall'. kih kih kih.. ampuunn (-/\-). i beday gurl taaww. sampai ati marah i. hahaha

Monday, 21 March 2011

Assalaamualaikum !

okeh !

penat dah aku dok tengok orang lain ade blog, aku pun bejiwe blog jugak sebenarnye. kih kih kih.. nak tau camane nk tau kite ni bejiwe blog ke tak? 'sonang yo'..kato orang pilah.. pertama, aku ni xdek tb kt rumah pun xpe asalkan ade internet.




Kedua, aku ni bejiwe seni. kih kih perasaan. Ketige, aku suke berkongsi ape yang aku tau dengan orang lain tapi xdek medium,, jadik aku rase aku wajib ade blog..


AISA: Kih kih kih alasan je sume tu. Sebenarnye aku memang saje je nk ade blog.